Overslaan en naar de inhoud gaan

Rosamund Lupton - Drie uur

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende Engelse school opgeschrikt door een brute gijzeling. De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot een bloedbad zal volgen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het juist op deze school gemunt? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

Na het lezen van de flaptekst is je interesse meteen gewekt. Wie is degene die achter de gijzeling zit? Hoe kan het bloedbad voorkomen worden? Heeft hij bewust voor deze school gekozen? Zo ja: wat is de reden daarachter? Zonder dat je eigenlijk nog een woord gelezen hebt, zit je al vol vragen en heb je meteen zin om 'Drie uur' te gaan lezen.

Rosamund Lupton weet hoe ze een boeiende, psychologische thriller moet schrijven. Dat heeft ze met eerdere boeken al gedaan en dat laat ze met haar nieuwste exemplaar ook zien. Je bent geboeid vanaf het eerste hoofdstuk en je wil gewoon weten hoe een en ander in elkaar steekt. Ook al betekent dat dat het verhaal af en toe even lijkt in te zakken. Je hebt bepaalde informatie nodig om het geheel goed te kunnen volgen. Dat zorgt voor een soort vertraging in het boek. Dat zou lezers kunnen afschrikken, maar het loont absoluut de moeite om door te blijven lezen.

Richting het einde van het verhaal heeft Lupton als het ware een stroomversnelling voor haar lezers in petto. Er gebeurt van alles in korte tijd en dan is het verhaal klaar voor je het goed en wel doorhebt. De losse eindjes zijn weggewerkt en je hebt even de tijd nodig om het verhaal van 'Drie uur' te laten bezinken. Altijd knap als een auteur dat voor elkaar krijgt. Dit boek is zeker een aanrader voor thrillerliefhebbers.

Auteur: Rosamund Lupton
Titel: Drie uur
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586228