Overslaan en naar de inhoud gaan

Rosemarijn Milo – Brieven uit La Dominance

Rosemarijn Milo vertelt in briefvorm en via de meest uiteenlopende onderwerpen over haar ervaringen in haar nieuwe vaderland, Frankrijk, en nieuwe woonplaats, Metz. Die onderwerpen zijn onder andere de geschiedenis en het aanzien van de stad Metz, de Franse politiek, (eigen)aardige ervaringen, soms heel persoonlijke, en wat mijmeringen. De ‘Brieven’ beslaan de periode tussen 2006 en 2009. Haar humor is soms onderkoeld, soms mild-bijtend en haar observatie altijd scherp. Ze ziet dingen waar een ander wellicht geen oog voor heeft.

Na het lezen van ’Een vervlogen droom’ werd ik nieuwsgierig naar het eerdere boek van Rosemarijn Milo. Ook ‘Brieven uit La Dominance’ blijkt een leuk boekje te zijn.

Tegen het einde van haar juridische loopbaan heeft Milo zich definitief gevestigd in Frankrijk. In haar eerste boek neemt ze haar lezers mee in de Franse wereld. In een soort briefvorm vertelt ze wat ze zoal heeft meegemaakt in het Franse land. De auteur hanteert een prettige schrijfstijl, die af en toe ook humoristisch is. Dat zorgt ervoor dat je de brieven met veel plezier aan het lezen bent. Haar man Yves heeft met foto’s gezorgd voor de nodige illustraties. Erg leuk!

In totaal heeft Milo 3,5 jaar in Metz gewoond. In die periode heeft ze 42 brieven aan haar lezers geschreven. Het is zowel een mooie herinnering voor het echtpaar aan hun periode in Metz als een leuk te lezen voor liefhebbers van Frankrijk. Al met al heb ik ‘Brieven uit La Dominance’ met plezier gelezen.

Auteur: Rosemarijn Milo
Titel: Brieven uit La Dominance
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 175
Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789462064010