Overslaan en naar de inhoud gaan

Rosie Walsh – Zeven perfecte dagen

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

‘Zeven perfecte dagen’ heeft een prachtige kaft, waar je aandacht meteen naartoe getrokken wordt. Dit boek loop je niet zomaar voorbij in een boekhandel of de bibliotheek. Maar is de inhoud ook zo de moeite waard?

In het begin moest ik even wennen aan het verhaal. Rosie Walsh wisselt regelmatig tussen heden en verleden, waardoor het voor mij even duurde voordat ik lekker in het verhaal zag. Die tijdswisselingen zorgen er uiteindelijk wel voor dat je geïntrigeerd raakt door het verhaal. Wat is precies tussen Eddie en Sarah gebeurd? Komen ze nog bij elkaar? Of blijft het bij die ene geweldige week samen? De auteur heeft genoeg elementen om haar lezers te boeien.

Door de vele vragen die er bij je opkomen, kun je ‘Zeven perfecte dagen’ op een gegeven moment niet meer wegleggen. Je wil gewoon weten hoe een en ander in elkaar steekt. Walsh heeft er geen voorspelbaar verhaal van gemaakt, maar ze zorgt voor de nodige verrassingselementen. Dat maakt het al met al een heerlijk boek om te lezen.

Auteur: Rosie Walsh
Titel: Zeven perfecte dagen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582398