Sabine van den Eynden – Opvliegers!

Vier hartsvriendinnen bereiken de overgangsleeftijd en daar gaan ze alle vier op hun eigen manier mee om. Lydia wil het lichamelijke verval tegengaan met pillen en plastisch chirurgie. Ellen gaat op de spirituele toer. Sas probeert nog meer te werken en nog actiever te zijn. En Keet tenslotte knutselt zich door de lastige periode heen.

Wanneer de vriendinnen voor de vijfde keer samen op vakantie gaan, moet dat een heerlijke ontsnapping worden aan de beslommeringen van het dagelijks leven. Op Bali hopen ze hun relatieperikelen en allerlei andere worstelingen even te vergeten. Maar of dat helemaal gaat lukken…?

In ‘Opvliegers!’ maken we kennis met de vier vriendinnen Lydia, Ellen, Sas en Keet. Ze kennen elkaar al meer dan dertig jaar en hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Als lezer val je als het ware midden in hun vriendschap en ontdek je gaandeweg wie wie precies is en wat ze in het verleden hebben meegemaakt. Dat gebeurt op een natuurlijke wijze. Je hebt niet het idee dat je essentiële informatie mist. Sabine van den Eynden ligt zaken toe waar dat nodig is. Ideaal!

Het verhaal leest vlot en zit vol humor. Van den Eynden laat de verschillende personages aan het woord. Het ene hoofdstuk lees je bijvoorbeeld vanuit Sas en het volgende dan vanuit Ellen. Daardoor leer je de vriendinnen steeds beter kennen. Het geeft je haast een vertrouwd gevoel, alsof je je in je eigen vriendengroep bevindt. Meerdere malen moet je hardop lachen om bepaalde fratsen die een van de dames uitspookt. Naast de humor is er ook ruimte voor serieuze zaken, zoals de overgang en een eventuele overspelige echtgenoot.

‘Opvliegers!’ kan wellicht voor herkenning zorgen voor vrouwen die al in de overgang zitten of erin gezeten hebben. Daar heb ik gelukkig nog geen ervaring mee. Elke vrouw (en iedere man) zal dit boek met een grote lach op zijn gezicht lezen.

Auteur: Sabine van den Eynden
Titel: Opvliegers!
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022580134

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.