Overslaan en naar de inhoud gaan

Samantha Stroombergen – De witte kamer

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter.

Rechercheur Léon Coeur is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

‘De witte kamer’ is het debuut van Samantha Stroombergen… en wat heeft ze een geweldige debuutthriller geschreven. Vanaf de eerste hoofdstukken word je meegenomen in het verhaal en wil je niets anders dan door blijven lezen. Het boek kent volop spanning en weet de aandacht van de lezer continu vast te houden. Dat komt mede doordat het verhaal vanuit verschillende personages wordt verteld. Hierdoor weet je meer dan de personen uit het boek zelf én volgen er telkens kleine cliffhangers die ervoor zorgen dat je doorleest. Heerlijk!

Stroombergen heeft een aantal diverse onderwerpen in haar boek gebruikt, waaronder de schorsing van een rechercheur na een schietpartij en het hebben van een schuldgevoel. Stukje bij beetje ontdek je wat Léon en Hanna hebben meegemaakt en wat er met het slachtoffer is gebeurd. Als lezer krijg je hierbij toch een aantal verrassingen voor je kiezen.

Aan de ene kant kent ‘De witte kamer’ een afgerond geheel - de zaak rondom het slachtoffer wordt opgelost -, maar aan de andere kant wil je nog meer weten over Léon en Hanna. Hopelijk was dit niet het laatste boek over dit bijzondere duo. Stroombergen heeft een debuut geschreven dat absoluut naar meer smaakt!

Auteur: Samantha Stroombergen
Titel: De witte kamer
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022583203