Overslaan en naar de inhoud gaan

Samantha Stroombergen – Zij die zwijgt

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…

Na de eerste thriller van Samantha Stroombergen was ik erg benieuwd naar het tweede boek van haar. Ik vond het debuut geweldig, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. Wat mij betreft, heeft de auteur mijn verwachtingen waargemaakt.

Je wordt als lezer meteen meegenomen in het verhaal van ‘Zij die zwijgt’. In de eerste hoofdstukken gebeurt veel, waardoor je meteen door wil blijven lezen. Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Léon en Hanna, maar er komen ook hoofdstukken van een onbekend persoon voorbij. Je krijgt een vermoeden wie het zou kunnen zijn, maar dat wordt pas richting de ontknoping onthuld.

Stroombergen vertelt niet alleen over de zaken waaraan gewerkt wordt, maar ze laat ook het privéleven van de hoofdpersonages aan bod komen. Zo leren we weer over hen, maar krijgen we nieuwe vragen. Er blijft hierdoor voldoende ruimte over voor een derde deel. De zaken uit het boek worden op een spannende en boeiende wijze afgerond. Wat dat betreft, is het een afgerond verhaal maar als lezer wil je nog meer te weten komen over Léon en Hanna en hoe het met hen verder zal gaan.

Met ‘Zij die zwijgt’ heeft Stroombergen wederom een goede en spannende thriller geschreven. Ze laat zien dat ze niet zomaar een eendagsvlieg binnen het thrillerlandschap is. Kom maar met een derde boek!

Auteur: Samantha Stroombergen
Titel: Zij die zwijgt
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022583210