Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanne Hillemans – Mag ik bij jou

Amanda heeft haar leven goed op orde: ze werkt met plezier bij de makelaardij van haar vader en haar vriend Pepijn is perfect relatiemateriaal. Als ze hoort dat er in een lokale nachtclub een moord is gepleegd en de dader is ontkomen, staat dat dan ook ver van haar bed. Wanneer ze de opsporingsbeelden ziet, herkent ze hem meteen: Roan. Van kindsaf waren ze beste vrienden - en meer - tot ze gingen studeren en elkaar uit het oog verloren.

Als ze die avond haar appartement binnenstapt, blijkt ze niet alleen te zijn. Roan staat midden in haar woonkamer. Hij is onschuldig, zegt hij, en heeft een schuilplaats nodig. Hoe kan ze nee zeggen tegen haar vroegere beste vriend?

In het begin van ‘Mag ik bij jou’ heb je even de tijd nodig om lekker in het verhaal te komen. Je moet echt even Amanda leren kennen om een goed beeld van haar te krijgen en om haar doen en laten wat beter te begrijpen. Je bent erg benieuwd naar de mysterieuze Roan. Wat is nu precies zijn verhaal? En… is hij de dader of niet?

Sanne Hillemans weet haar lezers uiteindelijk helemaal het verhaal in te slepen door de combinatie van romantiek en spanning. Daardoor vlieg je op een gegeven moment als het ware door het boek heen. Heerlijk!

Het einde van ‘Mag ik bij jou’ is niet heel verrassend en verloopt op een gegeven moment sneller dan je in eerste instantie had verwacht. Hillemans geeft nog wat extra uitleg in het laatste hoofdstuk van het boek, waardoor een en ander op zijn plaats valt. Al met al een fijne roman om te lezen.

Auteur: Sanne Hillemans
Titel: Mag ik bij jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 209
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206828