Overslaan en naar de inhoud gaan

Sara Knockaert – Vlinder uit cocon

Isabelle is een jonge vrouw, die nog niet veel ervaring heeft in de liefde. Als ze fitnessmedewerker Maurice ontmoet, wordt ze tot over haar oren verliefd op hem. En de liefde blijkt wederzijds te zijn. Isabelle en Maurice krijgen een relatie en beleven veel mooie en romantische momenten.

Hun relatie krijgt ook de nodige moeilijke momenten te verwerken. Isabelle krijgt te maken met een discus hernia, en dat heeft gevolgen voor haar relatie met Maurice. Ook ontdekt ze door middel van een aantal oude brieven een groot familiegeheim. Dat geheim zorgt voor veel verwarring.

‘Vlinder uit cocon’ is een lastig boek om te lezen. Dat heeft meerdere oorzaken. Sara Knockaert heeft ervoor gekozen om heel veel zaken vrij expliciet en uitgebreid op te schrijven. Soms leest het zelfs iets te opsommend. Daardoor blijft er maar weinig ruimte over voor de fantasie van de lezer. Niet alles hoeft helemaal benoemd te worden om iets duidelijk te maken. Ook de wisseling tussen heden en verleden zorgt voor verwarring. Een verhaal lezen in een tijdsvorm is een stuk prettiger.

Het lijkt erop dat Knockaert vooral het romantische verhaal tussen Isabelle en Maurice wilde vertellen, en daar even Isabelles familiegeheim bij heeft gepakt. Dat deel uit het verhaal had wat mij betreft meer op de voorgrond mogen staan in plaats van de vele seksscènes tussen de twee geliefden. Die komen te vaak in een soortgelijke vorm voorbij.

Helaas kon het verhaal van ‘Vlinder uit cocon’ mij niet voldoende bekoren. Wellicht helpen mijn opmerkingen de auteur bij een eventueel volgend boek.

Auteur: Sara Knockaert
Titel: Vlinder uit cocon
Genre: Roman
Aantal pagina's: 162
Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789402220520