Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Hilary – Onder mijn huid

Na de moord op haar ouders heeft inspecteur Marnie Rome zich weer herpakt. Tenminste, dat denken haar collega’s. Ze hebben respect voor haar en zien de inspecteur als een betrouwbare en intelligente vrouw. Maar bijna niemand weet hoe het echt met Marnie gaat en welke geheimen ze met zich meedraagt.

Als Marnie en haar collega Noah een blijf-van-mijn-lijfhuis bezoeken om iemand te ondervragen, treffen ze een geheel onverwachte situatie aan. De echtgenoot van een van de vrouwen is neergestoken. Wie zit hierachter? Marnie en Noah starten meteen een onderzoek. Een onderzoek waarbij verschillende geheimen boven tafel komen. Niet alleen van de vrouwen uit het huis, maar ook van Marnie zelf…

‘Onder mijn huid’ is de eerste thriller van Sarah Hilary. En wat voor één! Het verhaal begint met een spannende proloog van “vijf jaar eerder”. De auteur maakt een sterke start voor een zeer spannend en boeiend verhaal. Helaas houdt ze dit niet het gehele verhaal vast. Dat komt vooral door de tijdswisselingen. Het boek bestaat uit twee delen, die zich gedeeltelijk in het heden en gedeeltelijk in het verleden afspelen. Door de proloog verwacht je een tijdswisseling tussen “vijf jaar geleden” en “nu”. Maar er zitten af en toe ook andere tijdsspanne tussen, zoals “zes maanden geleden”. Dat maakt het verhaal niet altijd even gemakkelijk te volgen.

Dat neemt niet weg dat Hilary een spannend debuut heeft geschreven. Door de korte hoofdstukken blijf je lekker doorlezen in ‘Onder mijn huid’. Je moet alleen op sommige momenten wel goed je aandacht erbij houden om goed te overzien in welk tijdsmoment je zit.

Inspecteur Marnie Rome wordt op een overtuigende manier neergezet. Ze komt als een sterke vrouw over, die al heel wat heeft meegemaakt in haar leven. Het verhaal van Rome is nog niet klaar als je dit boek uithebt. Dat vraagt om een volgend verhaal met deze inspecteur in de hoofdrol.

Auteur: Sarah Hilary
Titel: Onder mijn huid
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 397
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789022571514