Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah J. Maas – Hof van mist en woede

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en ze is teruggekeerd naar het Lentehof. Daar heeft ze een hoge prijs voor moeten betalen. Ze is nu een Hoge Fae en daar heeft ze het best zwaar mee. Ook kan ze de verschrikkelijke dingen niet vergeten die ze heeft gedaan om Tamlin te redden. Net zoals haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof.

Feyre doet haar best om haar weg te vinden in een waar doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht. Ze probeert een goede balans te vinden tussen haar relatie met Tamlin en haar afspraak met Rhysand. Maar dan doemt er een nog veel groter kwaad op. Feyre zou dit kunnen tegenhouden, mits ze haar angstaanjagende krachten kan beheersen en haar ziel kan helen. Lukt dat haar voordat het te laat is?

‘Hof van mist en woede’ is hét vervolg op ’Hof van doorns en rozen’. Mocht je dit eerste deel nog niet gelezen hebben, doe dat dan voor je aan dit tweede deel begint.

Sarah J. Maas heeft een prachtige en beeldende schrijfstijl. Alle personages en hoven komen tot leven voor je. Heerlijk om te lezen! Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek. Als je eenmaal in het verhaal zit, leest het ontzettend vlot door. Het is enigszins vergelijkbaar met de laatste delen uit de Harry Potter-reeks. Die werden ook steeds dikker, maar lazen nog steeds hartstikke vlot.

Maas heeft verschillende verrassingen voor haar lezers in petto. Je valt regelmatig van de ene in de andere verbazing. Ook leer je meer over de verschillende hoven en hoe het er vroeger aan toe ging. Deze informatie heb je nodig om alles te begrijpen.

Al met al is ‘Hof van mist en woede’ een erg goed boek dat je gewoon gelezen moet hebben, zeker als je het eerste deel met plezier las. Dan rest nog slechts één vraag: wanneer verschijnt het derde deel?

Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Hof van mist en woede
Genre: Young adult
Aantal pagina's: 608
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000347568