Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah J. Maas – Hof van vleugels en verwoesting

Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof en ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden. Eén misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.

Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

‘Hof van vleugels en verwoesting’ is het derde en laatste deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Heb je ’Hof van doorns en rozen’ en/of ’Hof van mist en woede’ nog niet gelezen? Doe dat dan voordat je aan dit derde deel begint.

Met smart wacht ik sinds de zomervakantie van vorig jaar al op dit derde deel. Tijdens onze vakantie in Kroatië las ik binnen twee dagen ‘Hof van mist en woede’ uit, een pil van ruim 600 pagina’s. Niet dat je dat doorhebt, want het is een superspannend en –boeiend boek. En nu was het eindelijk zover: ‘Hof van vleugels en verwoesting’ is verschenen. Wederom een heerlijk dik boek, waar je ook weer zo doorheen bent. Deze keer deed ik er drie dagen over, gewoon omdat ik nog niet wilde dat het verhaal al uit was.

Sarah J. Maas heeft het beste uit deze reeks tot het laatst bewaard. Wat heeft de auteur weer een goed en spannend boek geschreven. Vanaf het eerste hoofdstuk zit je meteen weer in het verhaal en raak je vertrouwd met de bekende personages uit het vorige deel. Ondanks dat het een dik boek is, leest het hartstikke vlot en snel. De schrijfstijl is prettig en beeldend. Je hebt geen afbeeldingen nodig om je voor te stellen hoe de werelden uit dit boek eruit zien. Alhoewel ik stiekem wel hoop dat deze reeks ooit nog verfilmd gaan worden.

Hoe verder je leest, hoe spannender het wordt. Hoe loopt het af met Feyre? Maakt ze de juiste keuzes of gaat het mis? En lukt het haar om haar dubbele agenda verborgen te houden? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in de geweldige ontknoping van deze reeks. Een aanrader als je de eerdere delen ook met veel plezier hebt gelezen. En ken je deze serie nog niet, gauw in beginnen dan! Ideaal om tijdens een vakantie te lezen.

Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Hof van vleugels en verwoesting
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 616
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000349876