Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Jio – Eiland in bloei

Als twintiger kon Emily Wilsons leven haast niet stuk: ze was een bestsellerschrijfster, getrouwd met een man die zo covermodel had kunnen zijn, en er was niets wat hun eeuwige geluk in de weg zou kunnen staan.

Tien jaar later liggen de kaarten heel anders en is haar relatie gestrand. Wanneer haar oudtante Bee haar uitnodigt om een maand door te brengen op Bainbridge Island in Washington State, hapt Emily meteen toe, verlangend naar een rustig plekje aan zee waar haar gebroken hart kan helen. Terwijl ze research doet voor haar volgende boek, vindt Emily een roodfluwelen dagboekje uit het jaar 1943. Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster…

Het eerste dat opvalt aan ‘Eiland in bloei’ is de prachtige kaft. Niet alleen de voorkant ziet er geweldig ook, dat geldt ook voor de paarse roze aan de zijkanten. Je zou het boek bijna andersom in je boekenkast willen zetten. Dit nieuwste boek van Sarah Jio is niet alleen mooi aan de buitenkant; ook het verhaal is weer de moeite waard om te lezen.

Het heerlijke aan de boeken van Jio is de afwisseling tussen heden en verleden. Bij de boeken die ik tot nu toe van haar heb gelezen, las je het ene hoofdstuk in het heden en het andere in het verleden. Bij ‘Eiland in bloei’ zijn de fragmenten uit het verleden te lezen in het dagboek dat Emily vindt. Dit hoofdpersonage maakt het een en ander mee op het eiland en af en toe leest ze in het dagboek. Dat zorgt ervoor dat je als lezer door blijft lezen in het boek. Van wie is het dagboek? En wat heeft het met het heden te maken? Op deze en enkele andere vragen krijg je uiteindelijk een antwoord.

Jio heeft een heerlijke schrijfstijl, waardoor je vanaf het eerste hoofdstuk al in het boek wordt getrokken. Je ziet de omgeving en de verschillende personages zo voor je. Dat maakt het lezen nog prettiger. Dus ben je op zoek naar een aantal mooie en ontspannen leesuurtjes, dan is ‘Eiland in bloei’ zeker een aanrader.

Auteur: Sarah Jio
Titel: Eiland in bloei
Genre: Roman
Aantal pagina's: 316
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582718