Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Jio – Om nooit te vergeten

Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een fantastische baan en tegenover haar zit de geweldige man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven.

Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk tot elkaar aangetrokken, alsof de een de aanvulling was van de ander. Toen Cade plotseling verdween was Kailey er kapot van, maar ze raapte de brokstukken bij elkaar en ging verder. Nu besluit ze deze schim van haar vroegere geliefde te helpen zíjn leven weer op te pakken, in eerste instantie in het geheim. Al snel beseft ze dat ze voor een onmogelijke keuze staat: hoe ver is ze bereid te gaan voor ware liefde?

Het verhaal van ‘Om nooit te vergeten’ wordt afwisselend in het heden en het verleden verteld. Je leest beide perspectieven vanuit Kailey, waardoor je haar goed leert kennen en waardoor je haar acties in het heden steeds beter gaat begrijpen. In eerste instantie vraag je je af waarom ze zoveel voor haar ex-geliefde doet als hij haar zomaar in de steek heeft gelaten. Stukje bij beetje ontdek je dat er veel meer achter zit dan op het eerste gezicht lijkt.

Sarah Jio heeft een prachtig (liefdes)verhaal geschreven, waarin mooie en minder mooie momenten zitten. Het verhaal leest heel fijn en je wordt als het ware meegezogen in de wereld van Kailey, zowel haar huidige wereld als die van vroeger. Dit personage wordt op een mooie manier neergezet. Ze komt heel aardig en puur over. Ze neemt beslissingen zoals zij denkt dat die het beste zijn, ook al blijkt dat misschien niet altijd zo over te komen. Je leeft als lezer echt mee met het hoofdpersonage.

Richting het einde van het verhaal krijg je de antwoorden op de vragen die je gedurende het verhaal gekregen hebt. Jio zorgt voor een mooie en passende afsluiting, waarna je het boek met een goed gevoel dichtslaat. ‘Om nooit te vergeten’ is een hele mooie roman.

Auteur: Sarah Jio
Titel: Om nooit te vergeten
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022581186