Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Mlynowski – I see London, I see France

De 19-jarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela's bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.

Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

In ‘I see London, I see France’ volgen we Sydney, die samen met haar beste vriendin op reis gaat. Het verhaal begint op het vliegveld. Door de beeldende schrijfstijl van Sarah Mlynowski zie je meteen voor je hoe Sydney en Leela aan hun reis beginnen op het vliegveld. Heerlijk! Die levendige schrijfstijl blijft het hele boek zo. Wat daarbij helpt, is dat ikzelf op enkele plekken ben geweest die de personages tijdens hun reis bezoeken. Het zorgt er hoe dan ook voor dat je lekker in het verhaal komt te zitten.

Elk hoofdstuk gaat over een plaats die bezocht wordt. Aangezien ze op de ene plek langer zijn dan op de andere plek wisselt de grootte per hoofdstuk. Dat is verder niet storend. Je zit helemaal in het verhaal én in de reis dat je heerlijk door blijft lezen. En je krijgt meteen zin om zelf ook op reis te gaan.

Het verhaal zit vol grappige en humoristische scènes, maar er zit ook een serieuze ondertoon in. Sydney blijkt het in haar jeugd niet altijd even gemakkelijk te hebben gehad. Om te ontdekken wat er precies gebeurd is, moet je natuurlijk het boek lezen. Maar Mlynowski maakt tussen de gezelligheid door wel duidelijk wat er aan de hand is. Ondanks dat het een vrij zwaar onderwerp is, wordt het er geen “zwaar” boek van. Het is een heerlijke young adult, die je gewoon gelezen moet hebben.

Auteur: Sarah Mlynowski
Titel: I see London, I see France
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000359769