Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Morgenthaler – Droomman

Lana Montgomery is alles wat het gemoedelijke stadje Moose Springs niet kan waarderen: een rijke socialite die denkt dat ze alles wel even kan veranderen. Maar Lana is vastbesloten om te bewijzen dat ze hier thuishoort. Zelfs als ze daarvoor haar hakken moet inruilen voor sneeuwlaarzen en op jacht moet naar een op hol geslagen eland. En echt, hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn?

De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Rick Harding, maar het wordt er niet makkelijker op nu zijn droomvrouw naar Moose Springs is verhuisd. Wanneer Lana hem per ongeluk raakt met een verdovingspijl, is het duidelijk dat ze wel wat hulp kan gebruiken – en wie weet… ziet ze hem dan voortaan wél staan. Als het Rick en Lana lukt om de dolle eland te vangen voor die het stadje verwoest, zouden ze wel eens de plek kunnen vinden waar ze thuishoren – samen.

‘Droomman’ is het tweede deel uit de Moose Springs-serie van Sarah Morgenthaler, waarin je leest over het doen en laten in een stadje in Alaska. De drie boeken zijn in principe los van elkaar te lezen, maar het is wel zo leuk om ze op volgorde te lezen zodat je alles weet wat er zich in Moose Springs heeft afgespeeld.

Net zoals in het eerste deel kost het even wat tijd om lekker in het verhaal te komen. Je hebt de tijd nodig om de hoofdpersonages Lana en Rick te leren kennen en te ontdekken hoe zij nu precies in het leven staan.

De beeldende schrijfstijl van Morgenthaler zorgt ervoor dat je uiteindelijk goed in het verhaal komt. De auteur laat je even ontsnappen uit je dagelijks leven en lekker wegdromen in Moose Springs. Daarnaast weet ze haar lezers regelmatig te laten lachen. Heerlijk! De romantische verhaallijn tussen Lana en Rick komt wel wat traag op gang; je zou ze af en toe een spreekwoordelijke schop onder hun billen geven.

Het is leuk dat er een aantal personages uit het eerste deel ook even aan bod komen in het tweede deel. Des te leuker om de boeken op de juiste volgorde te lezen. Het einde van het verhaal is niet heel verrassend, maar past er uitstekend bij. Op naar het derde en laatste deel uit deze reeks: ‘Droomuitzicht’.

Auteur: Sarah Morgenthaler
Titel: Droomman
Serie: Moose Springs
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400513204