Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Morgenthaler – Droomvakantie

Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs de enige die rustig aan een tafeltje zit met haar boek…

Twee weken in Alaska is niet de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Een blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Maar wanneer een goede daad haar Grahams leven in schiet, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska.

In het begin van ‘Droomvakantie’ moet je als lezer even wennen aan het verhaal. Je bent even zoekende waar dit verhaal naartoe gaat en hoe de twee hoofdpersonages (Graham en Zoey) precies zijn. Je krijgt in eerste instantie niet veel hoogte van hen, maar daar komt wel verandering in.

Sarah Morgenthaler weet haar lezers uiteindelijk goed het verhaal in te trekken. Dat komt mede omdat de auteur op een beeldende manier laat zien hoe de omgeving is waarin het boek zich afspeelt. Wellicht komt het ook door de tijd waarin we nu leven (waardoor we niet kunnen reizen); je waant je echt even op een andere plaats tijdens het lezen van dit boek.

Het verhaal van ‘Droomvakantie’ verloopt niet geheel verrassend, maar het biedt je wel een prima aantal leesuurtjes. De gesprekken tussen Graham en Zoey worden gedurende het verhaal steeds leuker, waardoor je af en toe echt even hardop zit te lachen. Leuk hoe Morgenthaler dat voor elkaar heeft gekregen. Het einde laat meer dan genoeg ruimte over voor een tweede deel over het leven in Moose Springs.

Auteur: Sarah Morgenthaler
Titel: Droomvakantie
Serie: Moose Springs
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789044932157