Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia M.N. Oudshoorn - Meisje met het ijsje

Tinus maakt zich klaar voor haar eerste festival. Ze moet alle gedoe met Mats even vergeten en zich gewoon richten op haar ijstruck, dat lijkt haar veel beter. Haar wagen Meisje met het ijsje staat naast Sammies Saté en ze blijken hetzelfde festivalschema te hebben. Zo leuk!

De eerste festivaldag is een groot succes. Voordat ze naar huis gaat, blijft Tinus nog even naar de muziek luisteren. En dan klimt er in haar ooghoek ineens iemand over het hek… 

Na de succesvolle Recept voor geluk-serie is Saskia M.N. Oudshoorn terug met een nieuwe serie, getiteld ‘Foodtruck Fiësta’. Het derde en laatste deel uit deze reeks heet ‘Meisje met het ijsje’. Dit verhaal gaat verder waar het vorige deel is geëindigd. Tinus gaat verder met haar plannen voor de roodtruck; Mats gaat verder met zijn zaak. Tussen de regels door merk je als lezer dat er meer gaande is tussen deze twee personages. Wanneer zullen ze dit zelf doorhebben? Oudshoorn weet de spanning tussen hen goed op te bouwen, waardoor je nieuwsgierigheid het hele verhaal gewekt blijft. Of er een verrassende afloop tussen de oud-geliefden plaatsvindt… daarvoor zul je het verhaal moeten lezen.

Oudshoorn weet weer een fijn verhaal neer te zetten. Je krijgt de antwoorden op de vragen die je nog had. Hierdoor vormt het een mooi, afsluitend deel. Het enige jammere is dat er relatief weinig van het verhaal op de foodtruck festival afspeelt. Het had mij - gezien de titel van de serie - leuk geleken als daar net iets meer aandacht naar uit was gegaan. Verder is het een fijne, zomerse serie om te lezen.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: Meisje met het ijsje
Serie: Foodtruck Fiësta
Genre: Roman
Aantal pagina's: 75
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545326