Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia Noort – Huidpijn

Anne Koster is een succesvolle journaliste met een eigen talkshow. Ze leeft al enkele jaren samen met de jongere Sam Knippenberg. Anne wil dolgraag moeder worden, maar dat gaat niet zo gemakkelijk als ze zou willen. Tijdens de laatste ivf-poging geeft Sam aan niet meer verder te willen gaan met haar. Hij blijkt een ander te hebben.

Kort daarna stopt Annes talkshow. Haar hele leven lijkt in te storten en al haar verliezen worden breed uitgemeten in de (digitale) media. Anne moet alles op alles zetten om haar leven weer op de rails te krijgen. Maar gaat dat haar nog wel lukken?

Op de kaft van ‘Huidpijn’ staat dat het een literaire thriller is, maar het thrillerachtige in het boek blijft lange tijd op de achtergrond. Het verhaal leest meer als een roman dan als een thriller. Wellicht had het boek beter dat genre toegekend gekregen, zodat je met andere verwachtingen het boek leest. Het duurt namelijk best een tijdje voordat er échte spanning in het verhaal komt.

Je leert Anne redelijk goed kennen. Zaken uit haar verleden komen ook aan bod, waardoor je langzaamaan begint te begrijpen waarom ze is zoals ze is. Ook kom je meer te weten over de televisiewereld en wat daar allemaal bij komt kijken, met name bij talkshows. Leuk dat RTL Late Night, Pauw en De Wereld Draait Door voorbij komen.

Zoals we gewend zijn van Saskia Noort heeft ze een vlotte schrijfstijl. Het leest lekker weg, maar in je achterhoofd ben je wel op zoek naar de spanning. Tegen de tijd dat dat erin komt, ben je al over de helft van het verhaal. En dat is jammer. De ontknoping valt wat tegen; daar verwacht je toch meer van. Al met al is ‘Huidpijn’ een aardige roman, maar heb ik betere thrillers van Noort gelezen.

Auteur: Saskia Noort
Titel: Huidpijn
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026331398