Overslaan en naar de inhoud gaan

Shannon Kirk – Methode 15/33

Beeld je het volgende eens in: een hulpeloos en zwanger meisje van 16 jaar dat uit haar veilige omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ze is alleen en doodsbang… Ze heeft geen idee wat haar te wachten staat.

Vergeet haar en stel je dan eens het volgende voor: een zwanger, manipulatief wonderkind. Vanaf het moment dat ze in de smerige bestelwagen zit, verlangt ze naar twee dingen: haar ongeboren kind redden én wraak op haar ontvoerders nemen. Ze maakt een plan, waarbij ze niets aan het toeval over wil laten. En dan is het wachten op het juiste moment om toe te slaan…

Het verhaal van ‘Methode 15/33’ wordt vanuit twee personages verteld: het zwangere meisje in de ik-vorm en FBI-agent Roger Liu. Terwijl het meisje gevangen zit en bezig is met een ontspanningsplan is de FBI-agent bezig met ontvoeringszaken. Shannon Kirk zorgt er op deze manier voor dat je de ontvoering vanuit twee kanten meemaakt. Aan de ene kant lees je hoe het voor het ontvoerde meisje is, en aan de andere kant hoe Liu het allemaal probeert op te lossen. Interessant gekozen.

Aan het begin van het boek is het wel even wennen aan de schrijfstijl. Dat geldt met name voor de stukjes vanuit het meisje. Als je haar beter leert kennen, ontdek je dat deze manier van schrijven precies bij het hoofdpersonage past. Dan raak je er ook aan gewend en leest het verhaal steeds vlotter. Hoe dichter je bij de ontknoping komt, hoe sneller je leest.

Wat nog het meest interessante aan het boek is, is het kat-en-muisspel tussen de daders en het slachtoffer. Het zwangere meisje wil haar ongeboren kind redden, koste wat kost. En hoe ze haar plan uiteindelijk maakt, is werkelijk uniek te noemen. Je staat af en toe versteld hoe haar gedachten verlopen en waar ze allemaal toe in staat is. Kirk geeft het verhaal daarmee absoluut iets extra’s en maakt daarmee van ‘Methode 15/33’ een unieke thriller.

Het enige dat nog rest om te zeggen: ga dit boek lezen! En… vergeet niet de app te downloaden die De Crime Compagnie hiervoor gemaakt heeft.

Auteur: Shannon Kirk
Titel: Methode 15/33
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091796