Overslaan en naar de inhoud gaan

Sharon Bolton – Die zomer

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken. De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

Na het lezen van de flaptekst van ‘Die zomer’ wil je meteen beginnen in de nieuwste thriller van Sharon Bolton. Je nieuwsgierigheid is namelijk meteen gewekt. Hoe heeft het zo fout kunnen gaan? Wat is er precies gebeurd? Waarom neemt Megan de schuld op zich? Op deze en vele andere vragen ga je uiteindelijk antwoorden krijgen.

In het eerste deel neemt de auteur je mee naar de fatale zomer. Je leert de zes tieners kennen en ontdekt een beetje hoe de verhoudingen in de groep liggen. Pas na de vrijlating van Megan leer je de verschillende personages echt kennen. Megan blijkt goed te zijn in het spelen van psychologische spelletjes, waarbij zij de anderen in haar macht lijkt te hebben. Bolton werkt dit op een geweldige manier uit. Je voelt haast de spanning en angst die sommige personen hebben. Heel knap gedaan!

Halverwege zakt het verhaal van ‘Die zomer’ ietwat in als de auteur de nadruk meer op de dialogen legt en minder op de spanning en de actie. Die dialogen blijken uiteindelijk wel bij te dragen aan het gehele verhaal, maar het is wel even anders lezen dan in de rest van het boek. Naarmate je richting de ontknoping gaat, wordt het steeds spannender en is de sfeer steeds grimmiger. In de ontknoping gebeurt er ineens heel veel in vrij korte tijd. Bolton laat haar lezers redelijk verbijsterd achter. Wat een verhaal!

Auteur: Sharon Bolton
Titel: Die zomer
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514096