Overslaan en naar de inhoud gaan

Simon de Waal – Vector

Een demente, oude man krijgt in een tehuis in Rusland geregeld bezoek van zijn zoon Alex. De man reageert haast nergens meer op. De zoon krijgt op een gegeven moment in de gaten dat hij niet de enige is die zijn vader bezoek. Die andere bezoeker krijgt wel respons van zijn vader, vooral als het woord vector valt.

Alex besluit op onderzoek uit te gaan om te kijken wat er is gebeurd. Zijn zoektocht brengt hem terug naar Nederland, het land waar hij is opgegroeid. Hij ontdekt ampullen met een levensgevaarlijk virus erin. Die mogen niet in verkeerde handen terechtkomen. Als dat maar goed gaat…

‘Vector’ was dit jaar het geschenk bij de Maand van het Spannende Boek. Simon de Waal, bekend van de succesvolle De Waal & Baantje-reeks, schreef dit geschenk. Bij dit soort boeken is het altijd de kunst om in een beperkt aantal bladzijdes (onder de 100) een interessant en afgerond verhaal te schrijven. De Waal heeft dat voor elkaar gekregen.

Het verhaal kent voldoende spanning en zorgt ervoor dat je geboeid blijft. De auteur weet hoe hij zijn lezers in het verhaal moet houden. Mede dankzij de weinige pagina’s heb je het boekje zo uit. ‘Vector’ is wat mij betreft een prima geschenkboekje.

Auteur: Simon de Waal
Titel: Vector
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 94
Uitgeverij: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
ISBN: 9789059653740