Overslaan en naar de inhoud gaan

Simone Lucchesi – Short stories of a single girl

Na elf jaar besluit Sara een punt achter haar relatie te zetten en ze had geen slechter moment kunnen kiezen. Op een nieuwjaarsfeestje, net na twaalf uur, in een bomvolle sportkantine. Het verdiende absoluut geen schoonheidsprijs maar ze kon niet anders. Haar relatie met jeugdliefde Milan was doodgebloed en ze zocht weer spanning in haar leven.

Als nieuwe, single vrouw verruilt Sara haar veilige dorp in Zuid-Limburg voor de grote stad: Eindhoven. Daar moet ze haar weg zien te vinden in daten in de 21e eeuw. Een eeuw waarin het vinden van “De Ware” net zo snel en makkelijk moet gaan als online shoppen en de onschuldige romantiek van Jane Austen samen met de discman in de vergetelheid is geraakt. In een tijdperk gevuld met Tinder, Speeddaten en wanhoop was het vinden van de ware nog nooit zo moeilijk geweest…

‘Short stories of a single girl’ is een leuk verhaal over de belevenissen van een vrouw die net vrijgezel is geworden. Sara weet niet beter dan dat ze een relatie heeft met Milan, maar ze wilde meer veel meer. Daarom besloot ze om het uit te maken, definitief! En dat heeft een hoop gevolgen voor haar, die Simono Lucchesi op een leuke manier vertelt.

De auteur heeft een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest. Je ziet de mannen met wie Sara gaat daten zo voor je. Dat levert een hoop hilarische scènes op! Soms is het wat voorspelbaar wat er gaat gebeuren, maar Lucchesi heeft ook nog enkele verrassingen in petto voor haar lezers. Zonder spoilers weg te geven, is één daarvan zo onverwachts dat die je de rest van het boek bijblijft.

Het enige dat ik me wel afvraag, is waarom het Nederlandstalige boek een Engelse titel heeft gekregen. Misschien omdat ‘Korte verhalen van een vrijgezelle vrouw’ wat minder goed bekt…? Al met al heeft beleef je een aantal leuke en mooie leesuurtjes met ‘Short stories of a single girl’, waarvan het einde overigens om een vervolg vraagt. Als ik het nawoord goed begrepen heb, is dat ook al in de maak.

Auteur: Simone Lucchesi
Titel: Short stories of a single girl
Genre: Roman
Aantal pagina's: 264
Uitgeverij: The Black Sheep Indie
Verkrijgbaar via: theblacksheepindie.com