Overslaan en naar de inhoud gaan

Sophia Jager – Er hangt vuurwerk in de lucht

Anna, de rustige en ingetogen huisarts van het dorp, is niet van plan om zich te laten overtuigen door de burgemeester en de andere bemoeizuchtige tantes, om naar het jaarlijkse dorpsfeest te gaan. Ze weet immers precies wat er gaat gebeuren. Zoals altijd zullen ze weer proberen om haar te koppelen aan een aantrekkelijke vrijgezel, en daar heeft ze na haar afgebroken relatie echt geen zin in.

Hetzelfde geldt voor Pieter, de allernieuwste inwoner van het dorp. Hij heeft het immers veel te druk met zijn garage, net overgenomen in erbarmelijke staat. Pieters hoofd staat niet naar een dorpsfeest, maar net als Anna wordt ook hij met lichte dwang richting het dorpsplein gestuurd. Wie weet hangt er voor beiden vuurwerk in de lucht...

‘Er hangt vuurwerk in de lucht’ bestaat uit drie korte hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk lees je vanuit Anna, het tweede vanuit Pieter en in het derde hoofdstuk komt alles samen. Sophia Jager heeft een prettig kort verhaal geschreven, dat vlot leest. In het beperkt aantal bladzijden dat dit genre kent weet de auteur een prima verhaal neer te zetten. Ze krijgt het voor elkaar dat je de hoofdpersonages een beetje leert kennen en dat er een mooi verloop in het verhaal zit.

Het hoofdverhaal kent niet heel veel verrassingen, maar Jager heeft een aantal kleine verrassende plotwendingen binnen het verhaal verwerkt. Heel leuk gedaan. Al met al is ‘Er hangt vuurwerk in de lucht’ een fijn verhaal om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Sophia Jager
Titel: Er hangt vuurwerk in de lucht
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 35
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661170