Overslaan en naar de inhoud gaan

Steve Cavanagh – Dert13n

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon aangeklaagd voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn.

Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar één van de juryleden is?

Na het lezen van de flaptekst word je nieuwsgierigheid meteen getriggerd. ‘Dert13n’ lijkt alles in zich te hebben om je een aantal spannende en boeiende leesuurtjes te bezorgen. Steve Cavanagh heeft een zeer boeiend onderwerp gekozen, waardoor je direct zin krijgt om te gaan lezen.

Afwisselend lees je het verhaal vanuit advocaat Eddie Flynn en de echte moordenaar. Dat zou voor extra spanning kunnen zorgen, maar bij dit boek zorgt het vooral voor afleiding. Het duurt lang voordat je in het verhaal komt. Het kan voor sommigen zelfs te lang zijn, waardoor je het boek weglegt zonder het uit te lezen. Ik heb ‘Dert13n’ meerdere malen weggelegd om eerst een ander boek te lezen voordat ik er weer verder in ging lezen. Het verhaal pakte me niet en kon me onvoldoende boeien om er als het ware als een razende doorheen te gaan. Met moeite heb ik het uitgelezen.

Ondanks alle enorm positieve recensies die ik over dit boek voorbij heb zien komen, kan ik me daar niet bij aansluiten. Cavanagh heeft nog meer boeken over Ediie Flynn geschreven, maar ik laat die verder aan me voorbij gaan.

Auteur: Steve Cavanagh
Titel: Dert13n
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 376
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024583669