Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio Dick Laan – Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp

"Pinkeltje, ben jij het?' roepen twee prachtige blauwe vlinders. Ze zijn opeens in het tuintje van Pinkeltje en Pinkelotje geland. Helemaal vanuit Diergaarde Blijdorp zijn ze naar Pinkeltjesland gevlogen om Pinkeltjes hulp in te schakelen. Er is namelijk iets vreemds aan de hand in Blijdorp. De vlinders vertellen dat er al een paar keer midden in de nacht dierenverblijven zijn opengezet. En dat is gevaarlijk voor de dieren zelf én voor hun oppassers.

Pinkeltje aarzelt geen moment en gaat samen met Pinkelotje op onderzoek uit. Lukt het hen om uit te vinden wat er aan de hand is voordat er ongelukken gebeuren? Uiteraard helpen alle dieren in Blijdorp een handje mee.

Wie is er niet groot geworden met de boeken van Pinkeltje?! Schrijver Dick Laan bedacht dit leuke figuurtje en inmiddels wordt de reeks voortgezet onder het pseudoniem Studio Dick Laan. De boeken zijn nog steeds heerlijk om te lezen. ‘Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp’ vormt daar geen uitzondering op.

Wat is het leuk dat Pinkeltje avonturen beleefd in bekende plekken van ons kikkerlandje. Zo was hij onder andere al eens in Madurodam en Het Spoorwegmuseum. Plekken waar kinderen zelf waarschijnlijk ook al eens geweest zijn. Daardoor gaat het verhaal nog meer leven.

Studio Dick Laan heeft met ‘Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp’ wederom een leuk én spannend verhaal geschreven. Je bent meteen nieuwsgierig wat er aan de hand is in de dierentuin als de vlinders op bezoek komen bij Pinkeltje. De jonge doelgroep zal smullen van dit verhaal. Dat geldt ook voor volwassen lezers, die met Pinkeltje weer even terug kunnen naar mooie jeugdherinneringen. Het is daarom een aanrader voor jong én oud!

Auteur: Studio Dick Laan
Titel: Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 144
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000368143