Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio Dick Laan – Pinkeltje en de toverknoop

Pinkeltje en Pinkelotje zijn druk in de weer als ze onverwacht bezoek krijgen: Wolkewietje landt met zijn heen-en-weerballon in hun tuintje! Pinkeltje is dolblij om zijn oude vriend te zien. Na een kopje thee nemen Pinkeltje en Pinkelotje hem mee Goudentorenstad in en gaan ze op bezoek bij een merelfamilie waar net een nestje jongen is geboren.

Maar Wolkewietje is niet alleen gekomen. In de ballon zat een verstekeling verstopt die het op de jonge mereltjes voorzien heeft. Lukt het Pinkeltje en Wolkewietje om de mereltjes te beschermen?

Nadat er al heel veel Pinkeltje-boeken voor de jeugd zijn verschenen, is er nu met ‘Pinkeltje en de toverknoop’ een variant voor de allerkleinsten verschenen. Dit prentenboek staat boordevol mooie en leuke illustraties van Arne van der Ree. Samen met je kleine luisteraar kun je deze afbeeldingen bekijken en ontdekken wat er allemaal te zien is. Daarnaast staat er op elke pagina een klein stukje van het spannende avontuur waarin Pinkeltje en Pinkelotje verzeild raken.

Het verhaal van ‘Pinkeltje en de toverknoop’ heeft een mooie lengte om aan een peuter of kleuter voor te lezen. Doordat je kleine spruit zijn of haar ogen uit zal kijken bij de verschillende afbeeldingen, zal de aandacht van het kind niet snel verslappen. Al met al is het een mooi en fijn boek om voor te lezen en te bekijken. Erg leuke aanvulling op de Pinkeltje-serie.

Auteur: Studio Dick Laan
Titel: Pinkeltje en de toverknoop
Genre: Kinderboek / prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000371563