Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio Dick Laan – Pinkeltje in Madurodam

Als Pinkeltje op bezoek gaat bij de vijf muizenbroers, vertelt Grijshuid hem over een plek waar alles op pinkeltjesformaat is. Pinkeltje kan zijn oren niet geloven. Hij wil niets liever dan er een kijkje gaan nemen!

Pinkeltje en Grijshuid stappen samen in een speelgoed-drone en voor ze het weten landen ze in een wel heel bijzondere stad: Madurodam! Pinkeltje brengt er een bezoekje aan de kermis, stapt aan boord van een prachtig schip en sluit vriendschap met Piet Papegaai. En hij ontdekt dat Madurodam in groot gevaar is… Samen met Grijshuid en Piet Papegaai verzint Pinkeltje een gewaagd plan. Zal het ze lukken om Madurodam te redden?

Pinkeltje, wie is er niet groot mee geworden? De oorspronkelijke auteur Dick Laan overleed al in 1973, maar zijn boeken worden nu nog steeds veelvuldig gelezen. Sinds 2014 worden de boeken over Pinkeltje uitgebracht onder het pseudoniem Studio Dick Laan. Zo kunnen volwassen lezers blijven genieten van dit wonderlijke figuurtje en kunnen jonge lezertjes kennis met hem maken.

In het nieuwste deel ‘Pinkeltje in Madurodam’ beleeft Pinkeltje een bijzonder en spannend avontuur in het miniatuur-attractiepark van Nederland. Na een kort voorwoord waarin vertelt wordt wie Pinkeltje precies is, begint het avontuur. Het verhaal leest vlot en sluit goed aan bij de primaire doelgroep. Jonge lezertjes kunnen dit boek ook goed zelf lezen. De zinnen en de hoofdstukken zijn niet te lang en de illustraties passen prima bij het verhaal.

Pinkeltje beleeft een spannend avontuur in Madurodam. Daardoor blijft het verhaal leuk en interessant. Je bent benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en je wil vooral weten of Madurodam gered zal gaan worden. Dat zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Met ‘Pinkeltje in Madurodam’ heeft Studio Dick Laan wederom een leuk boek uitgebracht. Bij welke bekende plek in Nederland zal Pinkeltje zijn volgende avontuur gaan beleven?

Auteur: Studio Dick Laan
Titel: Pinkeltje in Madurodam
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 144
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000360161