Overslaan en naar de inhoud gaan

Sue Grafton - W staat voor Wild

Kinsey Millhone wordt in het najaar van 1988 geconfronteerd met twee doden. Een daarvan was een bekende, de ander niet. De bekende was een dubieuze detective - Pete Wolinsky -, die bij het strand van Santa Teresa werd neergeschoten. De ander werd in het zand gevonden met een briefje met de naam en het telefoonnummer van Millhone erop.

Wat hebben een moord en een natuurlijke dood met elkaar te maken? Op het eerste gezicht niets. Kinsey besluit echter om beide zaken dieper te onderzoeken. Waarom had de dakloze onbekende haar naam en telefoonnummer op zak? En waarom werd Wolinsky doodgeschoten? De zaken lijken meer met elkaar gemeen te hebben dan op het eerste gezicht lijkt.

'W staat voor Wild' is het 23e deel in de moordalfabetserie van Sue Grafton, waarin privédetective Kinsey Millhone de hoofdrol speelt. Voor mij was het mijn eerste kennismaking met dit personage. Volgens mij kun je de delen prima afzonderlijk lezen. De moordzaken in het verhaal worden namelijk helemaal afgerond. Ik denk echter dat je het hoofdpersonage beter begrijpt en kent als je alle delen hebt gelezen.

Grafton laat Kinsey Millhone het verhaal vanuit de ik-persoon vertellen. Dat zorgt ervoor dat je alle gedachten van haar mee kan lezen. Het zorgde er echter ook voor dat je niet meteen meegezogen wordt in het verhaal. Het personage was nog vrij onbekend voor me, en de ietwat verwarrende proloog hielp daar niet aan mee. Je krijgt in die proloog vrij veel informatie te verwerken, waar je op dat moment niet veel raad mee weet. Daardoor duurt het wel even voor je goed en wel in het verhaal zit.

'W staat voor Wild' kent enige spanning, maar het boek zorgt er niet voor dat je op het puntje van je stoel zit. Je bent wel benieuwd wat de beide zaken met elkaar gemeen hebben, maar daar houdt het verder eigenlijk wel mee op. Misschien is dit boek boeiender als je de andere delen ook gelezen hebt.

Auteur: Sue Grafton
Titel: W staat voor Wild
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 429
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022569986