Overslaan en naar de inhoud gaan

Sue McDonagh – Zomer in het Kunstcafé

Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen?

Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt.

Het duurt eventjes voordat je als lezer in het verhaal van ‘Zomer in het Kunstcafé’ zit. In het begin ben je echt even zoekende wie wie nu precies is, waar het verhaal naartoe gaat en of er meer staat te gebeuren dan alleen zaken rondom motors. Mensen met een passie voor motoren en motorrijden, zullen waarschijnlijk sneller in het verhaal zitten. Voor anderen kan het wat langer duren.

Sue McDonagh laat een aantal verschillende personages aan bod komen in het verhaal. Sommige personen lijken in eerste instantie totaal geen klik met elkaar te hebben. Daardoor duurt het bij sommigen wel even voordat je er als lezer een soort band mee hebt. Een boek leest net wat fijner als je een bepaalde klik met de personages hebt. Dan gaat een verhaal meer leven en zie je de gebeurtenissen en dergelijke vaak wat beter voor je.

Ongeveer op de helft van het boek verloopt het allemaal wat vlotter en leest het net wat fijner. Dan beland je uiteindelijk in een mooi (liefdes)verhaal met een ietwat voorspelbare ontknoping. Al met al is het een prima boek voor tijdens een zomerse week of in je vakantie.

Auteur: Sue McDonagh
Titel: Zomer in het Kunstcafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 348
Uitgeverij: Choc Lit
ISBN: 9789492585349