Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Juna (Het Magnoliahof 2)

Twee maanden na de opening van haar tattooshop aan het Magnoliahof is Juna al helemaal ingeburgerd. Haar zaak loopt goed, ze is bevriend met de andere ondernemers en ze heeft een goede band met haar huurbaas Bram.

Wanneer Juna ontdekt dat Bram stapelverliefd is op haar overbuurvrouw Betty, ziet ze het dan ook als haar missie om de twee te koppelen. Als blijkt dat haar pogingen tot het spelen van Cupido niet zo makkelijk gaan als ze had gedacht, roept ze de hulp in van haar nieuwe huisgenoot. Iemand van wie zij het op haar beurt bijzonder warm krijgt…

‘Juna’ is het tweede deel in de vierdelige serie ‘Het Magnoliahof’, waarin telkens één personage van het winkelplein centraal staat. In dit tweede boek is het de beurt aan Juna, die een tattooshop heeft.

Het hoofdpersonage uit dit tweede deel heb je in het eerste deel al even leren kennen. Je leert haar dan kennen door de ogen van Donna. Heel leuk om Juna nu nog beter te leren kennen én om haar gevoelens en gedachten te kunnen lezen. Daardoor leer je veel over haar… en blijkt Donna het niet altijd bij het rechte eind over haar gehad te hebben.

Susan Muskee heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl. Je vliegt als het ware door het verhaal heen. Dat het hoofdpersonage leuk en gezellig overkomt, speelt daarbij zeker een rol. Ook al wil je haar als lezer af en toe even een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven. Waarom dat is, merk je wel als je ‘Juna’ aan het lezen bent.

Muskee zorgt er met dit tweede deel voor dat je lekker even weg kunt dromen en even op bezoek gaat aan Het Magnoliahof. Je krijgt zin om wat te gaan drinken, een boek te kopen en je overweegt haast om zelf een tatoeage te laten zetten. Op naar het volgende deel…!

Auteur: Susan Muskee
Titel: Juna
Serie: Het Magnoliahof
Genre: Roman
Aantal pagina's: 165
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206279