Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Marathons en mokkataart

Abigail is druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok?

In café ‘The Rolling Scones’ ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie…

‘Liefde, natuurlijk’ is een feelgoodserie over de vier vriendinnen Abigail, Cleo, Kim en Sophie. In het derde deel ‘Marathons en mokkataart’ staat Abigail centraal.

Wat heeft Susan Muskee weer een fijne en mooie roman geschreven. Ze heeft een hele prettige schrijfstijl die tot de verbeelding spreekt. Doordat dit het derde verhaal over de vier vriendinnen is, krijg je een steeds beter beeld van de vrouwen en van hun doen en laten. De vier vriendinnen beginnen voor de lezer steeds meer als hun eigen vriendinnengroep te voelen.

Dit derde boek past erg goed binnen de reeks. Het kent eenzelfde soort verloop als de eerste twee delen en dat is erg fijn bij een serie rondom vier vriendinnen, die elk een eigen boek krijgen. Het is leuk om Abigail beter te leren kennen. Je ontdekt meer over haar verleden en je gaat steeds beter begrijpen waarom ze is wie is, zoals haar extreme drang tot sporten en haar perfectionisme.

‘Marathons en mokkataart’ vormt niet voor niets een onderdeel van de ‘Liefde, natuurlijk’-serie. De liefde speelt ook in dit boek een belangrijke rol. Als je wil weten hoe dit precies gebeurt, moet je natuurlijk gewoon het boek gaan lezen. Ik wil verder geen spoilers weggeven. Het enige dat ik erover kwijt wil, is dat de liefdesinvalshoek mooi is gekozen en uitstekend binnen het verhaal past.

Muskee weet haar lezers op een aantal momenten kippenvel te bezorgen. Heel knap gedaan. En dan dat laatste hoofdstuk… zo mooi en zo bijzonder! Ik kijk al uit naar het vierde deel waarin Sophie de hoofdrol mag vertolken.

Auteur: Susan Muskee
Titel: Marathons en mokkataart
Serie: Liefde, natuurlijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 235
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205500