Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Polaroids en poederdozen

De 22-jarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar "grote liefde' Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland.

Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden, maar dan zet een verliefdheid weer het een en ander op losse schroeven.

‘Liefde, natuurlijk’ is een feelgoodserie over de vier vriendinnen Abigail, Cleo, Kim en Sophie. In het tweede deel ‘Polaroids en poederdozen’ staat Kim centraal.

Na een korte terugblik op het eerste deel kun je heerlijk aan ‘Polaroids en poederdozen’ beginnen. Je zit meteen vanaf het eerste hoofdstuk weer lekker in het verhaal. Kim is zijdelings al wel voorbij gekomen in ’Scones en spotlights’, maar in dit boek leer je haar veel beter kennen. Denk je in het eerste deel nog “Hoe kan het dat ze zoveel geld aan haar grote liefde heeft gegeven”, dan ontdek je in dit deel dat er meer was dan je in eerste instantie zou denken.

Susan Muskee heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je haar boeken niet gemakkelijk weg wil leggen. Ze neemt je mee naar het bruisende Berlijn en laat je kennismaken met een aantal bijzondere personages. Daarnaast zijn de vier hoofdpersonages uit de serie hele fijne vrouwen. Ze hebben elk hun eigen karakter en hun eigenaardigheden, waardoor ze elkaar erg goed aanvullen. Cleo ken je inmiddels al goed, over Abigail en Sophie leer je wat meer en Kim leer je nu het beste kennen. Het is een hele fijne vriendinnengroep bij elkaar en dat weet de auteur heel goed over te brengen in het boek.

Ondanks dat je een verwachting hebt hoe het verhaal van ‘Polaroids en poederdozen’ zal gaan verlopen, weet Muskee je op bepaalde momenten weer even te verrassen. Heerlijk als dat gebeurt. Het is een fijn en mooi tweede deel uit de ‘Liefde, natuurlijk’-serie. Kom maar op met deel drie!

Auteur: Susas Muskee
Titel: Polaroids en poederdozen
Serie: Liefde, natuurlijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 231
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205487