Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Buis – Lizzy: Nieuwe vrienden

Lizzy went steeds meer aan haar nieuwe woonplaats, waar ze sinds kort met haar moeder naartoe is verhuisd. Ze heeft nog vakantie en geniet daar volop van. Ze spreekt af met haar nieuwe vrienden, helpt oom Steven met klusjes bij de boerderij en traint haar puppy Boef.

Als Lizzy’s moeder een paar dagen weg moet voor haar werk, mag Lizzy bij haar nieuwe vriendin Rebecca komen logeren. Rebecca belooft dat het gezellig én spannend zal worden. Als dat maar goed gaat…

‘Lizzy: Nieuwe vrienden’ is het tweede deel in de Lizzy-reeks. Om alles rondom Lizzy en haar nieuwe leventje goed te kunnen volgen, is het handig om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Suzanne Buis heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl voor haar jonge doelgroep. Ze schrijft op een gemakkelijke manier en laat herkenbare situaties naar voren komen waar basisschoolleerlingen uit met name de bovenbouw mee te maken kunnen hebben. Dat zorgt ervoor dat kinderen dit boek met veel plezier zullen lezen.

‘Lizzy: Nieuwe vrienden’ is niet alleen een leuk boek maar ook een best spannend boek om te lezen. De vriendinnen besluiten namelijk tijdens hun logeerpartij iets heel spannends te gaan doen. Wat dat precies is, verklap ik natuurlijk niet. Buis geeft hiermee wel een spannende wending aan het boek. Het einde van het verhaal laat voldoende ruimte open voor een volgend deel.

Auteur: Suzanne Buis
Titel: Lizzy: Nieuwe vrienden
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 144
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020621921