Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Peters – Getekend

Mirna heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ze heel erg op zichzelf is. Ze heeft een goede baan en een leuk huisje, maar ze heeft weinig contact met anderen. Daar komt verandering in als ze Allan ontmoet. Met hem heeft ze een klik, die ze nog niet eerder heeft meegemaakt.

Als Allan vraagt of ze met hem en zijn beste vrienden mee naar Spanje gaat, twijfelt ze eerst. Ze is bang dat haar onzekerheid in de weg gaat zitten en ze kent Allans vrienden helemaal niet. Toch besluit ze om mee te gaan. In Spanje wordt ze al snel geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen? En hoe voorkomt ze dat Allan ontdekt wat ze vroeger heeft gedaan?

Tijdens de boekpresentatie ‘Crash’ van Ellen Lina ontmoette ik Suzanne Peters. Zij zit bij dezelfde uitgeverij als Ellen en had voor de boekbloggers van de blogtour exemplaren van haar nieuwste boek ‘Getekend’ meegenomen. Erg leuk!

‘Getekend’ is een bijzonder en mooi verhaal. Dat komt onder andere door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Peters heeft ervoor gekozen om het in dagboekvorm op te schrijven. Daardoor lees je alles vanuit hoofdpersonage Mirna en leer je haar steeds beter kennen. Je ontdekt eerder dan Allan en zijn vrienden wat er in het verleden met Mirna is gebeurd en de redenen daarachter.

De auteur heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl. De hoofdstukken zijn kort, zoals een dagboek ook beschreven zou zijn. Dat zorgt ervoor dat je lekker door blijft lezen. Je bent benieuwd hoe Mirna het een en ander oplost in Spanje en wat dat voor gevolgen zal hebben. Het zorgde er bij mij voor dat ik het boek uiteindelijk in één avond heb uitgelezen.

Zonder te verklappen wat Mirna vroeger heeft meegemaakt, vind ik het knap dat Peters een boek over het heftige onderwerp heeft geschreven. In haar nawoord vertelt de auteur hoe ze op het idee voor ‘Getekend’ is gekomen. Mijn eerste kennismaking met Suzanne Peters was zeer goed. Aangezien dit boek haar elfde feelgood-roman is, heb ik nog wat boeken van haar tegoed om te gaan lezen.

Auteur: Suzanne Peters
Titel: Getekend
Genre: (Liefdes)roman
Aantal pagina's: 233
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603046