Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Peters – Verborgen verhaal

Amber houdt er niet van om in het middelpunt van de aandacht te staan. Dat is precies waarom ze haar succesvolle kinderboekenreeks onder een pseudoniem schrijft. Al haar fans vragen zich constant af wie nou eigenlijk de auteur is, maar Amber peinst er niet over om haar identiteit bekend te maken.

Dan ontmoet ze Laurens en zijn zoontje Shane. Ze vindt hem erg leuk, tot ze hoort dat hij niet bepaald gecharmeerd is van haar boeken. Daardoor komt ze voor een dilemma te staan. Moet ze hem vertellen wie er achter het pseudoniem schuilt of kan ze die informatie beter voor zich houden?

De verhalen van Suzanne Peters kenmerken zich door het aan bod laten komen van maatschappelijke onderwerpen. In haar nieuwste roman ‘Verborgen verhaal’ gaat het onder meer over diversiteit en narcisme.

Het verhaal begint met een redelijk heftig fragment, waarin Amber een belangrijke keuze maakt. Vervolgens maak je een grote sprong naar vijf jaar later. Amber is een succesvolle kinderboekenschrijfster, maar ze heeft die heftige gebeurtenis van vroeger nog niet helemaal verwerkt. Peters laat dat goed zien in het doen en laten van het hoofdpersonage. Ze heeft zich goed ingeleefd in haar karakter en dat merk je tijdens het lezen van dit boek.

Het verhaal van ‘Verborgen verhaal’ leest prettig. De auteur gebruikt relatief korte hoofdstukken, waardoor je zo op de helft van het boek zit. Je zit lekker in het verhaal, het hoofdpersonage is een lieve vrouw en je bent benieuwd hoe de maatschappelijke onderwerpen verder verwerkt zullen worden. Het verhaal kabbelt eigenlijk lekker voort totdat er een soort omslagpunt volgt. Daardoor komt een en ander in een kleine stroomversnelling, waarna een mooi afsluitend hoofdstuk volgt. Peters heeft al met al weer een fijne roman geschreven.

Auteur: Suzanne Peters
Titel: Verborgen verhaal
Genre: Roman
Aantal pagina's: 232
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603756