Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Dwaalspoor

Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien.

Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

In ’Zomeravond’ hebben we voor het eerst kennisgemaakt met Lauren Martens. Het einde van dat boek liet ruimte over voor een tweede deel over deze juriste. Dat is nu verschenen in de vorm van ‘Dwaalspoor’.

In deze nieuwste thriller van Suzanne Vermeer volgen we hoofdpersonage Silvia. Zij denkt samen met haar man in hun vakantiehuis te kunnen ontspannen, maar niets blijkt minder waar. Al gauw ben je als lezer nieuwsgierig wat er precies met Vincent is gebeurd. Zit zijn vrouw er inderdaad achter? Of speelt er veel meer mee?

De connectie tussen Silvia en Lauren wordt vervolgens vrij snel gelegd. Leuk om te lezen hoe deze personages elkaar kennen en hoe er kort wordt teruggeblikt op gebeurtenissen uit ‘Zomeravond’. Daardoor is het verhaal ook goed te volgen als je de vorige thriller niet gelezen hebt. Voor de volledigheid van het verhaal is het echter wel het fijnste om beide boeken op de goede volgorde te lezen.

Doordat ‘Dwaalspoor’ geen heel dik boek is, verlopen sommige gebeurtenissen relatief snel. Je gaat als lezer mee op zoektocht naar de waarheid en krijgt een vermoeden hoe een en ander in elkaar zal steken. Dat kwam in mijn geval grotendeels uit, maar Vermeer had hier nog wel een verrassende wending in petto. De ontknoping verloopt vrij vlot en geeft je uiteindelijk de antwoorden op al je vragen. Prima thriller die best wat langer had mogen zijn.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Dwaalspoor
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514126