Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Koraalrif

Paula Visser wordt door de weduwe van haar kennis Jim om hulp gevraagd. Zeven jaar geleden werd Jim in verband gebracht met de verdachte dood van zijn assistent Lucy. Om Jims naam te zuiveren moet Paula er tijdens haar reis door Amerika samen met privédetective Stewart achter komen wat er met Lucy is gebeurd.

Terwijl Paula en Stewart het leven van een vrouw die zo onzichtbaar mogelijk door het leven ging proberen te ontrafelen, worden zij met harde hand tegengewerkt. Wanneer hun zoektocht hen van L.A. naar Mexico leidt, komt een noodlottige confrontatie steeds dichterbij…

Met ‘Koraalrif’ heeft Suzanne Vermeer een vervolg geschreven op ’Roadtrip’. Dat boek heb ik met veel plezier geschreven en ik keek erg uit naar het vervolg. Jammer genoeg vond ik dat wat tegenvallen.

Vermeer geeft in het eerste hoofdstuk in het kort weer wat er in het vorige boek gebeurd is. Dat is erg fijn voor lezers die dat niet helemaal weer wisten. Voor het volledige verhaal lees je natuurlijk eerst ‘Roadtrip’, maar voor degenen die dat al gedaan hadden en het niet meer helemaal wisten zorgt dat hoofdstuk ervoor dat je meteen weer in het verhaal komt. Handig gedaan dus!

Helaas weet de auteur deze keer de spanning niet volledig vast te houden. Je vraagt je ergens af waarom Paula zich weer in een detectivezaak vastbijt en waarom Stewart dit niet in zijn eentje doet, zoals hij dat normaal doet. Daarnaast is de zoektocht vrij snel afgelopen, waardoor het hier en daar wat ongeloofwaardig overkomt. Als het boek wat meer bladzijden had gehad, zodat de zoektocht langer had geduurd dan was dat het verhaal zeker ten goede gekomen. Het was het nu allemaal nét niet. Dat is jammer, zeker omdat ik het vorige boek met plezier heb gelezen. De zaak uit ‘Koraalrif’ had wellicht beter aan de zaak van ‘Roadtrip’ toegevoegd kunnen worden.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Koraalrif
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515178