Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Mont Blanc

Laura verliest onverwachts haar baan. Terwijl ze zich probeert voor te bereiden op een zware zoektocht naar een nieuwe baan, biedt haar vriend Tim aan dat ze in het bedrijf van hem en zijn vriend Sander komt werken. Sander ziet dat helemaal niet zitten. Laura snapt niet hoe dat komt; zij en Sander kunnen goed met elkaar overweg.

Tussen Sander en Tim loopt de spanning steeds hoger op. Laura weet niet hoe dit komt. Het wordt er niet beter op als ze met z’n drieën op vakantie gaan naar Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc. De mannen gedragen zich steeds vreemder, zeker nadat ze een ‘oude’ vriendin genaamd Cindy zijn tegengekomen. Laura vertrouwt haar helemaal niet. Een reeks angstaanjagende gebeurtenissen zorgen ervoor dat Laura zich steeds onveiliger voelt. Een mooie vakantieweek dreigt uit te draaien op een drama…

‘Mont Blanc’ is wederom een typisch Suzanne Vermeer-boek. Het boek bevat enkele spanningselementen, is gemakkelijk geschreven en leest lekker weg. Helaas vond ik de gebeurtenissen in dit verhaal niet overal even geloofwaardig. Zonder teveel van het verhaal weg te geven, komt het verleden van Sander en Tim vrij onverwachts in beeld. Dit zou een spannende, onverwachte wending aan het verhaal kunnen geven, maar ik vond te onverwachts en te ongeloofwaardig.

De personages blijven vrij oppervlakkig. Je komt wel het een en ander over Sander, Tim en Laura te weten, maar dat had wat mij betreft wel verder uitgediept mogen worden. Misschien was het verleden van de mannen dan wat minder onverwachts in het verhaal gekomen.

De boeken van Vermeer zijn vooral bedoeld om lekker tussendoor te lezen. Je waant je even in een andere wereld; in dit geval in een besneeuwd gebied. De auteur heeft betere thrillers afgeleverd. ‘Mont Blanc’ heeft het allemaal nét niet…

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Mont Blanc
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400504707