Overslaan en naar de inhoud gaan

Svea Ersson – Hej Denemarken

Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen.

Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet…

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Hej Denemarken’ weet Svea Ersson haar lezers het verhaal in te trekken. Je raakt geboeid door het verhaal van Merel en je bent benieuwd wat er allemaal met Robin aan de hand is. Daar kom je langzaamaan achter tijdens het lezen van dit boek.

Ersson heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor je je echt in Denemarken waant als Merel en Robin daar gaan wonen. Je ziet hun nieuwe huis zo voor je, net als onder meer de inwoners, de winkelstraten en de sportschool. Het is interessant om te lezen hoe het jonge stel hun uiterste best doet om hun plek in Denemarken te veroveren. Hierdoor leest ‘Hej Denemarken’ in eerste instantie als een roman, maar later komt er zeker spanning in het verhaal.

Stukje bij beetje ontdek je waarom Robin zo graag naar Denemarken wilde en welke verregaande gevolgen dit heeft. Na de moord ben je heel benieuwd wat er zich nu precies heeft afgespeeld op het plaats delict. Je krijgt telkens een vermoeden hoe het zit, maar pas als je bij de ontknoping bent ontdek je wat er echt is gebeurd. Daardoor valt alles op z’n plek en kun je met een goed gevoel het boek sluiten. Al met al is het een boeiende thriller op tijdens de wintermaanden in je warme huisje te lezen.

Auteur: Svea Ersson
Titel: Hej Denemarken
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094735