Overslaan en naar de inhoud gaan

Sylviane Donnio – Ik zou wel een kindje lusten

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen.

Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar die laat zich niet zomaar opeten…

De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. Dit jaar is gekozen voor het prentenboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’.

Sylviane Donnio heeft met dit prentenboek een geweldig verhaal geschreven. Zeker als ik naar ons zoontje van 3,5 jaar kijk, zie ik dat hij het prentenboek fantastisch vind. Ik denk dat we het inmiddels al 25x hebben mogen voorlezen. Hij kan het verhaal al grotendeels meepraten. Geweldig om te zien! Hij gaat helemaal op in het verhaal en zegt telkens tegen de kleine krokodil dat hij geen kindjes kan opeten; alleen maar bananen. Prachtig toch als een kind zo in een verhaal wordt opgenomen.

De afbeeldingen van Dorothée de Monfreid dragen daar zeker aan bij. De teksten van Donnio komen hiermee nog meer tot leven. Je ziet het krokodilletje bijvoorbeeld naar het meisje sluipen en je ziet vader en moeder krokodil haast wanhopig worden. Echt heel erg leuk gedaan! Ik kan alleen maar zeggen: schaf dit prentenboek aan als je kleine kinderen hebt of geef het cadeau aan iemand. Aanrader om voor te lezen!

Auteur: Sylviane Donnio
Titel: Ik zou wel een kindje lusten
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 24
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025770099