Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – De mooiste van het land

Noa werkt als prinses in Lang en Gelukkig Land, een baan die als een droom voor haar in vervulling gaat. Bovendien woont ze ook in een van de appartementen op het park, op nog geen vijf minuten van haar werk!

Wanneer ze op een dag thuiskomt en haar nieuwe (en heel knappe) collega Ralf tegen het lijf loopt, voelt ze zich direct tot hem aangetrokken. Wanneer Noa hem tijdelijk onderdak aanbiedt, vraagt ze zich al snel af of het wel zo’n goed idee is om samen te gaan wonen met iemand die ze zo aantrekkelijk vindt…

‘De mooiste van het land’ is het eerste deel van de Sprookjes bestaan-trilogie. Naast dit eerste deel kun je ook 'Als een lopend vuurtje' en 'De vlam in de pan' lezen.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet Tamara Haagmans haar lezers in het verhaal van ‘De mooiste van het land’ te trekken. Dat komt mede door haar humor en door de beeldende schrijfstijl. Je ziet bepaalde scènes haast voor je ogen gebeuren en je ziet de verschillende personages zo voor je. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Tel daarbij op dat je af en toe even hardop moet lachen. Dan heb je gewoon een fijne, korte roman om te lezen.

Ondanks het relatief korte verhaal weet Haagmans haar personages prima uit te werken en laat ze ook nog serieuze zaken aan bod komen. Knap hoe ze dat binnen dit verhaal weet te stoppen zonder dat het teveel wordt. De ontknoping van ‘De mooiste van het land’ is niet heel verrassend, maar het past uitstekend binnen het sprookjesachtige thema.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: De mooiste van het land
Serie: Sprookjes bestaan
Genre: Roman
Aantal pagina's: 69
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030647