Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Laat het los

Britt werkt samen met haar zus Lies in Lang en Gelukkig Land, een fantastisch pretpark in Nederland. Ze spelen allebei dezelfde prinses: Britt in het theater, Lies in het park.

Als Britts tegenspeler op staande voet wordt ontslagen, wordt er met spoed een invaller geregeld. Ben is een musicalacteur, maar daar is Britt niet echt van onder de indruk. Volgens haar doen die vaak alsof ze alles weten en beter zijn dan de rest. Toch weet hij bij haar een gevoelige snaar te raken, iets wat Britt totaal niet zag aankomen. Onzeker over wat het is tussen hen, houdt Britt het liever even geheim. Over geheimen gesproken: elke keer als Britt met haar wil bijkletsen, glipt Lies snel het huis uit. Waar is zij mee bezig?

In eerste instantie was de Sprookjes bestaan-serie als trilogie uitgebracht, maar Tamara Haagmans heeft nog twee delen in deze reeks uitgebracht. ‘Laat het los’ is het vierde deel.

Dit verhaal speelt zich ook in het pretpark Lang en Gelukkig Land af. Dat is de overeenkomst tussen de verschillende delen. Ze spelen zich in hetzelfde pretpark af, waarin telkens andere personages centraal staan. Britt is deze keer het hoofdpersonage.

Haagmans heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest. Het verhaal bevat humor, romantiek en familiebanden. De auteur weet er een mooi afgerond verhaal van te maken, waarin voldoende gebeurt om het interessant te houden. Dat zie je niet altijd bij korte verhalen. Doordat ‘Laat het los’ een kort verhaal is, lees je het lekker snel uit. Heerlijk boek om tussendoor te lezen.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Laat het los
Serie: Sprookjes bestaan
Genre: Roman
Aantal pagina's: 65
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030685