Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Met een beetje geluk

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen.

Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

Meteen vanaf het begin word je meegenomen in het verhaal van ‘Met een beetje geluk’. Dat begint eigenlijk al na het lezen van de flaptekst en het zien van de kaft. Beiden nodigen meteen uit om in dit boek te gaan lezen. Met als resultaat voor mij dat ik het boek binnen twee dagen uit had.

Tamara Haagmans weet hoe ze haar lezers van het begin tot het einde kan boeien. Dit nieuwste boek bevat alle ingrediënten voor een fijn verhaal: een bijzondere erfenis, ietwat excentrieke personages, hier en daar wat tegenwerkingen en de nodige romantiek. Wat wil je nog meer?!

Mede dankzij de vlotte en beeldende schrijfstijl vlieg je als lezer als het ware door het verhaal heen. Je kunt je een goed beeld vormen van de verschillende personages en je ziet bepaalde gebeurtenissen zo voor je. Het boek komt op deze manier echt tot leven voor je. Heerlijk hoe Haagmans dat telkens weer voor elkaar krijgt.

Richting het einde heeft de auteur hier en daar nog wat verrassende wendingen voor haar lezers in petto. Alles komt uiteindelijk samen in een prachtige ontknoping, die je niet onberoerd zal laten. Al met al beleef je met het lezen van ‘Met een beetje geluk’ een aantal hele mooie leesuurtjes.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Met een beetje geluk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Luiting-Sijthoff
ISBN: 9789024595167