Overslaan en naar de inhoud gaan

Tammy Cohen – De afdeling

Hannah heeft een heel gewoon leven, met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Daar komt abrupt een einde aan als ze iets volkomen onverwachts doet. Haar handelingen hebben verstrekkende gevolgen en zorgen ervoor dat haar leven volledig op z'n kop komt te staan. Ze belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis - een plek waar ze veilig zou moeten zijn. Alleen sterven er patiënten...

De artsen houden vol dat het elke keer om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die zij zelf heeft gepleegd? En misschien nog belangrijker: hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft voordat de moordenaar weer toeslaat?

Het verhaal van ‘De afdeling’ lees je vanuit verschillende personages. Boven elk hoofdstuk staat de naam van de persoon die in dat hoofdstuk centraal staat. Daardoor leer je als lezer de personen steeds beter kennen én tegelijkertijd verhoogt het de spanning van het verhaal. Net zoals Hannah ben je benieuwd of het nu om moord of zelfmoord gaat. Doordat Tammy Cohen allerlei personages aan het woord laat komen, lijkt iedereen op een gegeven moment een verdachte. Maar wie heeft het nu echt gedaan?

De schrijfstijl van Cohen is prettig en dat maakt het verhaal goed leesbaar. Als je eenmaal lekker in ‘De afdeling’ zit, blijf je graag doorlezen om te ontdekken hoe een en ander nu in elkaar zit. Als de spanning op het hoogtepunt is, verloopt alles ineens in een stroomversnelling. Daar houdt de auteur net wat meer tijd mogen nemen. Het verhaal krijgt gelukkig wel een mooi en afgerond geheel, waardoor het boek met een goed gevoel dichtslaat.

Auteur: Tammy Cohen
Titel: De afdeling
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9789022582770