Overslaan en naar de inhoud gaan

Tania Bongers – De dag dat ik doodging

Tania ontdekt tijdens haar zwangerschap dat ze baarmoederhalskanker heeft. De artsen zeggen allemaal hetzelfde tegen haar: controleren of er geen uitzaaiingen zijn, de baby aborteren en de baarmoeder met de tumor verwijderen. Dat is de enige mogelijkheid om eventueel te kunnen overleven.

Maar Tania wil geen abortus. Absoluut niet! Ze ziet haar ongeboren kindje als haar reddende engel en wil alles op alles zetten om haar kindje te laten overleven. Tegen de wens van het ziekenhuis én van haar vriend in zet ze de zwangerschap door en riskeert ze daarmee haar eigen leven.

‘De dag dat ik doodging’ is een verhaal over kanker, liefde, onmacht, zwangerschap en ethische keuzes. Het is een heftig verhaal over een zeer heftig onderwerp. Ontdek je net dat je zwanger bent van je eerste kindje, krijg je bloedingen die lijken te duiden op een miskraam en blijkt dat je baarmoederhalskanker hebt. Tania Bongers neemt een ongewone keuze als haar dit overkomt. Ze beschrijft heel helder en duidelijk waarom ze deze keuze maakt. Knap hoe ze dit allemaal op papier heeft gekregen.

Na haar keuze lees je hoe haar omgeving ermee omgaat en hoe de chemotherapieën verlopen. Dit is sowieso al een spannend en verschrikkelijk proces, maar voor Tania geldt dit nog extra. Hoe gaat het ongeboren kindje ermee om? En hoe lang kan Tania de zwangerschap rekken totdat ze echt geopereerd moet worden?

‘De dag dat ik doodging’ is een boek dat je niet weg kunt leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Het is een ontroerend en emotioneel verhaal. Met kippenvel op mijn armen en tranen in mijn ogen heb ik het gelezen. Absoluut een aanrader om te lezen!

Auteur: Tania Bongers
Titel: De dag dat ik doodging
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Mistral
ISBN: 9789048818877