Overslaan en naar de inhoud gaan

Tatiana de Rosnay – Overspel

Hélène is gelukkig getrouwd met Henri. Ze staat bekend als een voorbeeldige echtgenoot en een lieve, geduldige moeder. Ze lijkt de perfecte vrouw.

Op een warme, zomerse dag besluit ze onverwachts in te gaan op de avances van een knappe vreemdeling. Wie had dat gedacht dat Hélène vreemd zou gaan? Ze is van plan om het als iets eenmaligs te zien en tegen niemand te zeggen. Maar dan blijkt haar minnaar ineens niet meer te bewegen. In paniek rent ze weg en wil ze alles vergeten.

Diezelfde avond ontdekt ze dat ze haar handtas is vergeten. Deze staat nog in het appartement van de vreemdeling. Wat moet ze nu doen? Hoe zorgt ze ervoor dat ze haar handtas weer terugkrijgt en verder niet in de problemen komt?

Het eerste hoofdstuk van ‘Overspel’ bestaat uit 1,5 pagina schuingedrukte tekst. Dit trekt meteen je aandacht als lezer. Je hebt geen idee wie de personen zijn die in dit korte stukje tekst voorkomen, maar het maakt je wel ontzettend nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. En die nieuwsgierigheid wordt beloond.

In korte hoofdstukken en met eenvoudige zinnen vertelt Tatiana de Rosnay het verhaal van Hélène. Deze op het oog ziende perfecte vrouw blijkt op een dag toch wat spanning in haar leven te willen. Als ze van tevoren had geweten wat er daarna zou gebeuren, zou ze haar ietwat voorspelbare leven voor altijd omarmd hebben.

Het verhaal leest gemakkelijk weg en De Rosnay weet haar lezers van het begin tot het eind te boeien. ‘Overspel’ is geen dik boek, waardoor je het zo in een middagje uithebt. Mede dankzij de verrassende elementen die de auteur hier en daar gebruikt heeft, is het een heerlijk boek om te lezen.

Auteur: Tatiana de Rosnay
Titel: Overspel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 167
Uitgeverij: Ambo | Anthos
ISBN: 9789047204572