Overslaan en naar de inhoud gaan

Ted van Lieshout en Philip Hopman – Boer Boris gaat naar Oma

Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit?

‘Boer Boris gaat naar Oma’ is alweer het achtste deel in de Boer Boris-reeks. Ted van Lieshout zorgt voor de teksten en Philip Hopman voor de tekeningen. Wat is het weer een fijn deel om (voor) te lezen.

De boeken over Boer Boris zijn prettig om voor te lezen dankzij het rijmschema. Daarnaast is het een feestje om elke pagina te bekijken. Hopman maakt prachtige illustraties en heeft er zelfs een soort zoekplaatjes van gemaakt. Op vrijwel elke tekening zijn in ieder geval een muisje en een poesje te vinden. Naast het voorlezen is het leuk om daarnaar te zoeken. Zelfs als het boek al meerdere malen hebt voorgelezen, is het soms toch nog even zoeken naar het muisje.

Van Lieshout laat van alles gebeuren onderweg naar Oma en ook bij Oma zelf is het niet standaard zoals het bij alle oma’s is. Ons zoontje wil inmiddels ook graag een appeltaartmachine. ‘Boer Boris gaat naar Oma’ is een leuke aanvulling in de Boer Boris-collectie.

Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Titel: Boer Boris gaat naar Oma
Serie: Boer Boris
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025765828