Overslaan en naar de inhoud gaan

Tess Bleeker – Een nieuw leven

‘Ik dacht dus dat ik mijn leven prima voor elkaar had. Leuke man, geweldig kind, jarendertigwoning met voor- en achtertuin, gezinsauto voor de deur en een prima baan. Tot ik ontdekte dat de pit eruit is. Mijn man had dat kennelijk al eerder in de gaten, want hij was alvast verder gaan kijken. En voor ik het echt doorhad, tekende ik de scheidingspapieren en was ik weer helemaal terug bij af.’

Opeens is Tess gescheiden. Zo had ze haar leven als dertiger en met een peuter niet voorgesteld. Pijnlijk eerlijk en met veel humor vertelt Tess Bleeker over haar nieuwe leven. Over omgaan met je ex, samen opvoeden en… het geloof in een nieuwe liefde.

Personage Tess is bekend van haar columns in de Flair. Een deel hiervan is nu gebundeld in het boek ‘Een nieuw leven’, waarin je aan één stuk door kunt lezen over Tess en haar nieuwe leven nadat ze is gescheiden. Ik heb wel eens iets van Tess in de Flair gelezen, dus het is leuk om nu het hele begin van het verhaal te kunnen lezen.

De hoofdstukken in ‘Een nieuw leven’ zijn lekker kort, waardoor je gemakkelijk door blijft lezen. Tess Bleeker heeft een prima schrijfstijl en ze weet het doen en laten van Tess’ nieuwe leven op een leuke manier te beschrijven. Toch lijkt er ergens iets te missen. Het verhaal blijft voor je gevoel wat op de oppervlakte en je snapt niet alle keuzes die Tess maakt. Daardoor bouw je niet echt een band op met het hoofdpersonage, terwijl dat altijd wel fijn is als je een boek leest. Dat zorgt er namelijk voor dat je een verhaal net wat lekkerder leest.

Al met al is het leuk dat Bleeker meerdere columns bij elkaar heeft gebundeld om in één keer achter elkaar door te lezen. Zeker een aanrader voor de liefhebbers van deze column uit de Flair. Alhoewel de kans dan wel groot is dat je een deel van het verhaal al kent…

Auteur: Tess Bleeker
Titel: Een nieuw leven
Serie: Tess
Genre: Roman
Aantal pagina's: 135
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208457