Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Overdiek – Tranen van liefde

Weggerukt uit het leven... Zo begon Tim Overdiek de overlijdensadvertentie voor zijn vrouw Jennifer Nolan, moeder van hun twee jonge kinderen.

Een motoragent reed haar op 22 oktober 2009 omver toen ze een zebrapad overstak. Daags erop bezweek ze aan haar verwondingen. Een week later startte de weduwnaar zijn dagboek. Over pijn, over verdriet, maar vooral over liefde.

Vlak na het overlijden van mijn vader las ik het boek ’We houden je vast’, waarin Lowie van Gorp vertelt hoe het met hem en zijn gezin gaat na het overlijden van hun dochter/zusje Guusje. Eén van de boeken die hij hierin vernoemt, is ‘Tranen van liefde’ van Tim Overdiek. Ik besloot dat boek bij de bibliotheek te lenen en te gaan lezen.

Overdiek heeft op een aangrijpende en ontroerende manier via dagboekfragmenten zijn verhaal op papier gezet. Hij begint met schrijven nadat het één week geleden is dat zijn vrouw Jennifer is overleden en neemt de lezers mee in het rouwproces van hem en zijn zoontjes. Dat is heftig én indrukwekkend om te lezen. Op een open en eerlijke manier laat hij zien hoe zij ermee om zijn gegaan.

Mede doordat het overlijden van mijn vader nog niet zo lang geleden is gebeurd, heb ik ‘Tranen van liefde’ af en toe even weg moeten leggen omdat het me teveel werd. Dat laat zien hoe dit boek bij je binnen kan komen. Dat geldt overigens ook als je niet (recent) een overlijden hebt meegemaakt. Er zullen momenten zijn tijdens het lezen dat je met tranen in je ogen leest of dat je gewoon even heel hard moet huilen. Dit boek houdt je nog wel even bezig nadat je het uitgelezen hebt.

Auteur: Tim Overdiek
Titel: Tranen van liefde
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 309
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044617153