Overslaan en naar de inhoud gaan

Tina van Dijk – Winter aan de kust

Emmie heeft alles aardig op de rails. Nadat Tom is teruggekomen uit Frankrijk zijn ze bij elkaar ingetrokken en hun leven lijkt in rustiger vaarwater te zijn gekomen … Totdat Lana, Emmies zus, ineens op de stoep staat. Ze heeft relatieproblemen. Alhoewel het leven in Duijnen in eerste instantie in niets lijkt op haar voormalige luxe leventje, begint Lana het dorp steeds leuker te vinden. Dat ze niets meer van haar man hoort maakt haar wel verdrietig, waarom neemt hij geen contact op? Gelukkig biedt Emmie steun.

Ook dorpsgenoot Feline heeft het niet makkelijk in de liefde. Ze is al een tijd verloofd met Jarno en er is nog veel te doen voordat ze gaan trouwen. Maar hoe meer er geregeld moet worden, hoe minder Feline uitkijkt naar haar grote dag…

In dit derde deel uit De kust-serie volgen we wederom Emmie en staan er weer een aantal nieuwe personages centraal, waaronder Emmies zus Lana en basisschooljuf Feline. Emmie wordt een steeds leuker personage, maar met de andere personages uit het verhaal had ik wat meer moeite. Tina van Dijk doet echt haar best om ervoor te zorgen dat je hen leert kennen. Lana lijkt niet goed te weten wat ze nu kan en moet zonder haar man en Feline zegt maar niet waar het op staat en blijft een soort vicieuze cirkeltjes te draaien met haar gedachten. Je zou beide dames haast een spreekwoordelijke schop onder hun billen willen geven om ze in actie te sturen.

Van Dijk heeft het verhaal vrij evenredig verdeeld onder de verschillende personages, en dat maakte het voor mij soms wat lastig om lekker door te lezen. De hoofdstukken vanuit Emmie vond ik heerlijk. De andere hoofdstukken waren soms wat doorbikkelen. Dat neemt verder niet weg dat de auteur met ‘Winter aan de kust’ een prima vervolg op de eerste twee delen heeft geschreven; alleen spraken niet alle personages mij aan. Ik ben wel benieuwd hoe het nu nog verder gaat met Emmie en Tom. Ik ben voorstander van een vierde deel waarin deze twee personages samen centraal staan.

Auteur: Tina van Dijk
Titel: Winter aan de kust
Serie: De kust
Genre: Roman
Aantal pagina's: 147
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206941